Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά - Το Πρόγραμμα

imgΣτο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», που υλοποιείται από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, 8 Απριλίου, προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εμψυχωτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά και σε σχολεία παρέμβασης του Προγράμματος.

Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους Ρομά όλου του πλανήτη, με παρελάσεις, πορείες και συγκεντρώσεις, σε τουλάχιστον 150 πόλεις του κόσμου, τιμώντας το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριό τους, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 04.04.2014 και θα ολοκληρωθούν περί τις 13.04.2014.


 

img

Με την υλοποίηση του Προγράμματος: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», επιχειρείται η βελτίωση των συνθηκών ένταξης στο εκπαιδευτικό σύστημα μαθητών από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που απειλείται με εκπαιδευτική ανισότητα και περιθωριοποίση.

Μέσω του Προγράμματος, επιδιώκεται η ενδυνάμωση των σχολικών μονάδων με στρατηγικές που ενθαρρύνουν τη διαπολιτισμική κατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Το Πρόγραμμα θα παρέμβει καθ' όλη τη διάρκειά του σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στις περιφέρειες: Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Στα σχολεία αυτά θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και υποστήριξης. Επιπλέον, θα διανεμηθεί μέρος του εκπαιδευτικού υλικού.

Τελευταία Νέα
img img img

img

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»